Har precis packat i ordning allt jag ska ha med mig till Frida. Och nu är Sofie på väg och ska hämta upp mig.

Hinner tyvärr inte skriva så mycket mer. Kanske blir en mobilbloggning isåfall.

Hoppas alla får en härlig nyårsafton och en bra start på nästa år! Puss

Har slagit mig ner under en filt nere i soffan och ligger just nu och kollar på filmen A Lot Like Love. Har inte humöret för att hitta på något annat.

Direkt efter jobbet idag åkte jag in till stan för att leta efter något att ha på mig på nyårsafton, självklart hittade jag bara saker som passar till andra tillfällen. Typiskt! Men det löser sig säkert!

Imorgon är jag ledig och det är ska bli skönt och dessutom så jobbar jag inte igen förrän på tisdag.

Nu tänkte jag fortsätta se på filmen. Puss!

Kom ut från duschen för ett litet tag sen, sitter ni sängen och kollar på tv. Ska snart gå och lägga mig, då jag ska upp och jobba imorgon. Är dock ledig på fredag så det är skönt :)

Nu på kvällen har jag varit hemma hos Michaela. Hon, Alexandra, Sofie och jag har planerat lite saker till nyår och nu känns det som om det börjar ordna upp sig. Ska inte ha för stora förväntningar men det blir säkert en bra nyårsafton. Kommer ju iallafall spendera den med människor jag tycker om och det är ju viktigast!

Annars så gick det bra på första dagen tillbaka på jobbet. Fick vara på krypsidan då det inte är så mycket barn den här veckan. Vi hade bara sex stycken på våran sida. Väldigt skönt och det funkade bra! Då jag hade myr-barnens vila, hade jag bara två barn och det funkade hur bra som helst och Stina är hur lugn och gullig som helst! Satt ute och läste med henne i soffan efter att Sebastian hade somnat. Eftermiddagen flöt på bra och klockan 16 slutade jag.

Pusssss!

Nu ska jag snart gå och lägga mig. Ska ju upp och jobba i morgon för första gången på fem dagar. Kom nog bli ganska tungt att gå upp imorgon. Speciellt efter de senaste två nätterna då jag nästan inte fått någon sömn på grund av stormen som har varit utomhus.

Just nu ser det ut som om det har slutat att blåsa så häftigt så jag kanske äntligen får sova en hel natt utan avbrott. Och det tackar jag inte nej till precis. Godnatt!

Kom hem för lite mer än en timme sen. Har varit nere hos Michaela med Sofie och Alexandra och haft myskväll. Kollade på två filmer som dom hade varit och hyrt, Mean Girls 2 och en skräckfilm.

Tidigare idag så har jag bara legat i sängen och nere i soffan och kollat på film. Då vi hade stormen Dagmar på besök här i natt fick jag inte så mycket sömn. Jag tycker att det är väldigt obehagligt när det blåser så att jag var supertrött efter en lång dag hjälpte inte alls, kunde ändå inte somna. Runt 5 någon gång lyckades jag äntligen somna och jag fick sova i en timme innan jag vaknade klockan sex. Då det fortfarande blåste på som satan utanför var jag tvungen att sova med hörlurar i öronen för att tränga ut alla ljud. Somnade om tillslut och vaknade igen runt halv elva. Då var jag ju lagom trött kan jag säga.

Igår åt jag middag hemma hos Michaela med henne, Sofie och Alexandra. Det bjöds på julig plockmat. Vi satt och pratade i många timmar. Efter ett tag kom Sara och joinade oss. Efter 8 någon gång åkte Alexandra hem och vi fortsatte förfesten då vi andra hade bestämt oss för en utgång. Vi åkte in till stan och gick till Sogni. Där var vi till ungefär halv ett. Vi hade tänkt dra vidare med Simon men vi bestämde oss för att gå någon annanstans istället. Det var tyvärr superlånga köer överallt och jag hade ingen lust att stå och trängas till ett ställe jag inte ville in på så jag bestämde mig för att åka hem istället.

Kom hem efter 02 någon gång. När jag klev av bussen slogs jag först utav hur blåsigt det var, för det var inget jag hade känt av i stan och ungefär två minuter senare så släcks allting, all belysning i husen och alla gatulampor. Höll ju nästan på att kissa på mig, så rädd blev jag. Och så höll lamporna på och blinka några gånger innan dom tillslut fortsatte att vara tända. Tur var väl det för jag ville absolut inte gå där när det var alldeles bäcksvart, var två sekunder ifrån att ringa någon som kunde möta upp mig.

Vanligvis brukar det ta max 5 minuter för mig att gå upp för backen och komma till mitt hus men jag tror nästan det tog en kvart för mig att komma hem i natt. För det första så blev jag rädd för att lamporna höll på som dom gjorde och sen så blåste det så mycket att jag bokstavligt talat höll på att blåsa bort till och från.

När jag väl kom hem kände jag största lättnaden över att jag var hemma men jag var inte särskilt glad över att jag var tvungen att sova ensam.

Jag ska dock vara glad över att vi inte hade strömavbrott hos oss. Pratade nämligen med Michaela i telefon när jag kom hem i natt och hos henne var det strömavbrott så hon var tvungen att tända ljus för att ens se något. Och elen hade inte kommit tillbaka förrän typ 10 i morse.

Nu ska jag snart gå och lägga mig hade jag tänkt mig. Har ändå inget roligt för mig. Är ledig i morgon också men jobbar på onsdag så det kan ju vara bra att kanske få in lite rutiner så man inte är alltför trött då. Puss och godnatt!

Jag hoppas alla får en mysig Julafton! :D

Hallå!

Kom hem för en liten stund. Har vari och handlat julmat med mamma. Åkte till Willys i Haninge och vi fick med oss en massa gott hem. Allt från mat till en massa godsaker :)

Kommer ju vara mätt i veckor framåt efter morgondagen!

Nu har jag äntligen slagit in mina paket och nu sitter jag i sängen och kollar på Alla älskar Alice.

Ska väl försöka att inte vara uppe alldeles för sent ikväll så att man kommer upp hyfsat tidigt imorgon. Puss

En dag kvar till Julafton och det känns det nästan inte som. All snö vi hade här har under dagen regnat bort, inte alls kul.
Men för att bibehålla lite julkänslor ska jag snart gå ner och klä granen. Samtidigt så ska jag lyssna på lite julmusik och det kommer ju definitivit höja stämningen litegrann.

Annars idag har jag också pysslat lite med en julklapp här hemma. Har inte slagit inte dom ännu, men det får vänta tills mamma kommer hem eftersom hon var tvungen att köpa nytt då hon inte hittade något i förrådet.
Jag har också hunnit duscha och igår städade jag undan nästan all oreda i mitt rum så nu är det ganska fint för ovanlighetens skull. :)

Eftersom jag är ledig idag har jag också hunnit få sova ut lite. Kunde inte ha passat bättre, tyvärr tror jag att jag börjar bli förkyld igen och det orkar jag inte med efter att ha varit sjuk i ungefär sex veckor. Men så länge det inte blir mer än en förkylning så är jag nöjd ;)

Nu har jag precis borstat tänderna och ska snart kliva i pyjamasen och gå och lägga mig!

Kom hem för ungefär en timme sen! Har varit hemma hos Alexandra med henne, Michaela och Sofie. Vi möttes i centrum, handlade lite gott och sen åkte vi hem till Alexandra. Där satt vi i köket och pratade om allt möjligt samtidigt som vi försökte planera lite inför nyår. Mycket trevligt :D

Imorgon har jag sovmorgon till halv tio och när jag slutar halv fem på eftermiddagen går jag officiellt på ledighet framtill på tisdag. Kommer bli riktigt skönt och ledigheten kunde inte ha kommit i en bättre tid. Puss och godnatt

Just nu sitter jag på bussen hem från Evelina. Hon, jag och Sara har julbakat hemma hos henne.

Direkt efter jobbet åkte vi och handlade alla ingredienser som vi behövde och sen åkte vi hem till Evelina. Började göra degen till lussebullarna först och sen åt vi middag med hela familjen där hemma. Väldigt mysigt!

Efter vi ätit så fortsatte vi med pepparkakor och knäck! Runt halv tio började vi äntligen bli klara :D

När jag kommer hem så ska jag typ gå och lägga mig direkt. Börjar 8 imorgon så då ska jag upp tidigt! Puss

Vilken lång det har varit idag. Kom till jobbet lite innan 8 och var där till ungefär kvart över sju. Slutade klockan 14 men var tvungen att stanna kvar då vi hade APT idag och jag hade inte hunnit hem emellan.

Så när jag hade slutat gick jag in i personalrummet och satte mig där och lyssnade på musik samtidigt som jag redde ut det största garnnystanet. Jag hade inget bättre för mig :P Efter ett tag skulle de ha möte därinne så jag gick in och satte mig i en soffa inne på humlan. Alla barnen var ändå ute så det var lugnt och skönt där. Vid halv fyra så var det ett barn som hade somnat ute på bänken ute i hallen så jag tog in henne till mig och så fick hon ligga på en madrass och sova en stund innan hon skulle upp innan mamma kom.

Vid fyra hade nästan alla barn gått hem och då började kursen som vi skulle ha idag. Dagens ämne var HLR och Första hjälpen. Var faktiskt ganska roligt men samtidigt nyttig och ibland ganska jobbig. Efter att ha hållt på och gjort minst 200 kompretioner så kan jag ju säga att min hand inte är hel längre. Har ont är ganska svullen, hoppas att det går över till imorgon. Sen var det också jobbigt när man skulle blåsa i luft i dockorna som vi hade, var ju nästan så att man själv fick andnöd ibland och behövde hjälp istället. Sen fick vi också lära oss vad vi ska göra om någon får något i halsen och stoppa blödningar. Allt som är jättebra att veta och det är skönt att faktiskt ha lite hum om vad man ska göra om det skulle uppstå en svår situation.

Idag har vi också ätit jullunch på jobbet, var helt okej men jag måste ju säga att det man äter hemma är godast!

Efter jobbet fick jag skjuts av Anne till centrum och därifrån tog jag bussen hem. Direkt när jag kommit innanför dörren så satte jag mig i soffan och åt middag. Och nu har jag suttit här ett tag. Lyssnar på julmusik, som jag äntligen kan göra nu när vi faktiskt har snö ute. Innan hade jag inga julkänslor alls men nu börjar det ordna upp sig :D

Nu ska jag snart gå och lägga mig. Är supertrött efter den här långa dagen. Puss och kram

Kom hem för ungefär en timme sedan. Har varit hemma hos Evelina några timmar nu på kvällen :)

Idag har vi också hunnit med att åka till Kista galleria och handlat lite julklappar. I gallerian hann vi mycket annat roligt också men det tänkte jag ta imorgon eller nåt för nu måste jag gå och lägga mig. Puss och godnatt

Kom precis hem från jobbet. Helt slut och har ont i hela kroppen. Mådde dåligt redan i morse när jag vaknade och jag tror att jag möjligtvis har åkt på en släng av feber. Gått runt på jobbet hela dagen och frusit, varit svullen i halsen och allmänt hängig. Evelina hade också känt sig dålig och det visade sig att hon hade 38,7 graders feber. Flera utav barnen har också varit hemma med feber så det är något som går nu.

Inte alls kul, men haft ganska tur då vi bara haft 16 barn idag.

Nu ska jag bara ligga i sängen resten av kvällen och se om jag kanske mår bättre imorgon. Puss

Vilken jobbig dag jag har haft idag, redan efter bara några timmar på jobbet ville jag gå hem och lägga mig för att jag var så trött.

Då en utav fröknarna på min avdelning hade ringt och sjukanmält sig i morse så har vi bara varit tre och det har verkligen varit en pärs. Barnen har sprungit åt alla håll och kanter idag och inte många har lyssnat på vad man har sagt. Sen hade vi två tjejer som bestämde sig för att bli rymlingar och springa utanför grindarna. Vi tror att allt som hänt under dagen beror på att vi hade Lucia igår, typ som en liten baksmälla.

Vi har också hunnit med att vara i kyrkan med tio barn och lyssnat på varför vi firar jul och barnen fick höra historien om Jesus samtidigt som barnen fick klä ut sig till alla karaktärer i historien. Dom skötte sig väldigt bra när de satt och lyssna men när vi väl kom utanför salen så sprang de runt som galningar och vi ångrade väl direkt att vi hade gått dit med allihop :P

När vi kom tillbaka till förskolan så tog jag en väldigt sen rast och efter den var det mellanmål och Christina gick hem så då var det bara jag och Sara kvar. Lite kaos kan man säga men jag tycker vi nästan är hjältinnor som klarar det så jäkla bra bara vi två. Vid tre började barnen äntligen gå hem och då blev det för första gången på hela dagen ganska lugnt. Skulle egentligen slutat fyra men eftersom en är sjuk så fick jag jobba över till halv fem och det uppskattade jag inte kan jag säga. Speciellt inte när jag har jobbat över tre onsdagar i rad nu.

Direkt efter jobbet åkte jag till centrum och hämtade ut ett paket som jag beställde för några veckor sedan. Var ett par Reebok Easytones. Väldigt nöjd och dom var sköna och satt bra på foten.

Efter att jag kommit hem har jag ätit middag och tvättat håret. Just nu pratar jag med Ellinor på skype och kollar på You've got mail som går på tv8. Efter jag pratat klart med Ellinor så kommer jag nog bara ligga i sängen och kolla på film tills jag somnar. Orkar inte så mycket mer. Börjar dessutom 8 istället för halv tio imorgon och då behöver jag sova.  PUSS

En bild från kyrkan idag.

Ligger nere i soffan och kollar på Love Actually. Eller kollar gör jag väl egentligen inte då jag är så trött att mina ögon går i kors. men lyssnar iallafall ;)

Har varit en lång och rolig helg. Slutar tidigt imorgon kanske berättar mer om den då. Nu ska jag gå och lägga mig för annars komma jag somna här nere i soffan. Godnatt!

Ska alldeles strax lägga mig ner i sängen och försöka sova. Först ska jag bara packa ner lite saker inför imorgon. Ska på julmiddag med jobbet och eftersom jag slutar sent kommer jag inte åka hem emellan.

Idag på kvällen har jag, mamma och Benji varit i Länna. Då jag letade efter en vinterjacka och lite varmare skor så åkte vi bestämt mot Länna sport. Gick runt där i en timme och provade skor och jackor. Lyckligtvis hittade jag både och, så nu är ganska många kronor fattigare men som tur är så får man ju lön varje månad nuförtiden ;) Nej, men jag är jättenöjd med mina inköp!

Annars skrev jag på ett nytt kontrakt på jobbet idag. Kommer att bli kvar till sista juni nästa år och efter det vet jag inte vad jag kommer att hitta på. Jag är jätteglad att jag får stanna kvar men ibland orkar jag verkligen inte med barnen. Men man kan ju alltid ha bra dagar. För tillfället är jag fortfarande sjuk också, inne på fjärde veckan nu och det tar ju också på krafterna.

Puss och godnatt!

Fin låt och fin video!

Kom precis hem från Frida. Jag och några tjejer var där på lite julfika. Drack varm choklad med grädde och åt en massa smarriga saker. Väldigt mysigt.

Nu ska jag äta en jättesen middag och sen ska jag gå och lägga mig. Börjar 8 imorgon så det är upp tidigt som gäller. Puss
Eftersom det var min tidiga dag idag så bestämde jag mig för att åka till globen och kolla ifall jag hittade en vinterjacka. Tyvärr hittade jag ingen men fick med mig lite annat kul hem istället. Som en skjorta och en kavaj bland annat.

Åkte direkt hem efter jag hade handlat färdigt.

Sen jag kom hem har jag tömt halva min byra då lådorna har börjat gå sönder för att jag har haft för mycket saker i dom. Så nu har jag istället nästan alla filmer i en stor låda under sängen istället. Nu på kvällen har jag också hunnit prata med Ellinor på skype. Var ungefär två veckor sen vi pratade så det var väldigt kul. Pratade i ungefär två timmar.

För en stund sen åt jag en lite sen middag och nu ska jag fortsätta städa undan lite saker i mitt rum innan det blir för sent. Ska försöka komma i säng en hyfsad tid idag, somnade hur sent som helst igår natt. Puss

Kom hem för en liten stund sen. Har varit i trollbäcken och firat Evelinas födelsedag!

Har haft en sjukt bra kväll och det får ni höra mer om någon annan dag för nu ska jag gå och sova! Puss

Har precis kollat klart på första avsnittet av årets julkalender Tjuvarnas jul. Tyckte faktiskt att det var väldigt bra och tror definitvt att den kommer att bli bättre under de kommade veckorna. Den verkar både spännade och rolig. Eftersom jag jobbar på dagis känns det lite extra roligt att kolla på den då man vill hänga med i snacket mellan barnen.

Var länge sen det gick en julkalender jag faktiskt följde på tv men i år kanske jag börjar göra det igen. Då jag börjar så tidigt på mornarna kanske jag inte hinner se den innan jobbet men det gör inte så mycket.